Iets over mezelf

mezelf frank

Na mijn HBO studie, Creatieve Therapie Drama, te Nijmegen, ben ik in 1999 terecht gekomen in het Land van Ooit. Een geweldige plek voor improvisatie en teksttoneel. En een fijne ontmoetingsplaats voor mede acteurs. Van daaruit ben ik doorgestroomd naar verschillende theater-, entertainment- , communicatie- en mijn eigen theaterbureau waarvoor ik als freelance actrice werk. Met veel plezier.

In 2009 ben ik begonnen met Het Opvrolijk Theater met o.a. de Topvrolijke Stadswandeling. In Zutphen wonende zag ik vaak rondleidingen maar niet iedereen leek het even goed naar zijn zin te hebben. Dat moest anders kunnen dacht ik. Ik vind het erg leuk om cultuur, historie en een vette lach te kunnen combineren. En dat was de start van deze ludieke stadswandeling onder begeleiding van mijn lievelingsrol: Stagiaire Harriëtte. Een heerlijk vrolijk, naief, sympathiek en grappig personage.Het werd zo’n succes dat al gauw meer steden rondom Zutphen volgden.

In 2012 is dit vrolijke concept landelijk gegaan,
Met oude en nieuwe collega’s zijn we druk bezig om heel Nederland stadswandelend op te vrolijken. Ik loop nu (2018) zelf al in 31 steden en ik hoop dat het er nog meer gaan worden. Het loopt letterlijk en figuurlijk erg goed en ik ben er zeer trots op!
Met ons nieuwste project, De TeamTocht, gaat het ook goed. Het is een combi van vrolijke groepsoefeningen en stadswandelen. Harriette gaat los! Zo leuk, de groep leert én elkaar én de stad wat beter kennen én dat allemaal lekker buiten. Én heel veel lachen!!!

Na al die jaren in het entertainment, vind ik het nog steeds geweldig om steeds weer nieuwe (groepen) mensen te ontmoeten, ze te verbazen, ze te laten lachen (soms tot tranen en tena-ladies aan toe 😉 en dan als vrienden weer afscheid te nemen. Ik ben superblij met mijn werk/vak.

Dus wie weet komen we elkaar binnenkort ergens tegen en vrolijk ik u op!

Graag tot ziens, Manon de Boom

N.B. Naast alle stadswandelingen blijf ik natuurlijk ook te boeken/zien in presentaties, openingen, congressen, jubilarisfeestjes, beurswerk en ander prettig vermaak.