Iets over mezelf

mezelf frank

Na mijn HBO studie, Creatieve Therapie Drama te Nijmegen, ben ik in 1999 terecht gekomen in het Land van Ooit. Een geweldige plek voor zowel improvisatie als teksttoneel. En een fijne ontmoetingsplaats voor mede acteurs. Van daaruit ben ik als freelance actrice doorgestroomd naar verschillende theater- en communicatiebureaus.
Al heel snel volgde mijn eigen theaterbureau.

‘T Opvrolijk Theater met o.a. de Topvrolijke Stadswandeling.
Ik zag  vaak rondleidingen waar niet iedereen het even goed naar zijn zin leek te hebben. Dat moest anders kunnen dacht ik. Ik vind het erg leuk om cultuur, historie, mensen en een vette lach te kunnen combineren. En dat was de start van deze ludieke stadswandeling onder begeleiding van mijn lievelingsrol: Stagiaire Harriëtte. Een heerlijk vrolijk, naïef, sympathiek en ontzettend grappig personage. Het werd zo’n succes dat al gauw meerdere steden rondom Zutphen volgden.

In 2012 is dit vrolijke concept helemaal landelijk gegaan. In prettige samenwerking met Uitjes in Holland, daar wordt de Topvrolijke stadswandeling aangeboden als de Koldertocht.
Met oude en nieuwe collega’s zijn we nu al jaren druk bezig om heel Nederland al stadswandelend op te vrolijken. Ik loop zelf ondertussen al in 31 steden en ik hoop dat er nog meer gaan volgen.
Het loopt letterlijk en figuurlijk erg goed en ik ben er zeer trots op! Zeker ook op mijn vaste team super acteurs die ik in kan zetten als ik zelf bijv. al geboekt ben.

Met ons nieuwste project, De TeamTocht, gaat het ook goed. Het is een combi van vrolijke groepsoefeningen en stadswandelen ineen. Harriëtte gaat los! Zo leuk, de groep leert én elkaar én de stad wat beter kennen én dat allemaal lekker buiten. Én heel veel lachen!!!

Na al die jaren in het entertainment, vind ik het nog steeds geweldig om steeds weer nieuwe (groepen) mensen te ontmoeten, ze te verbazen, ze te laten lachen, soms tot tranen en tena-ladies aan toe 😉 en dan als vrienden weer afscheid te nemen. Ik ben superblij met mijn werk/vak.

Dus wie weet komen we elkaar binnenkort ergens tegen en vrolijk ik u op!

Heel graag tot ziens en een  vrolijke groet, Manon de Boom

 

N.B. Naast alle stadswandelingen blijf ik dus ook te boeken voor  presentaties, openingen, congressen, jubilarisfeestjes, beurswerk en ander prettig vermaak.